Polityka prywatności

9 maja 2018

Witaj w mieście łabędzia alarmy — informacje o prywatności. Szanujemy Państwa prywatność i zobowiązujemy się do ochrony Twoich danych osobowych. Niniejsza informacja o ochronie prywatności poinformuje Cię o sposobie, w jaki patrzymy na Twoje dane osobowe podczas odwiedzin na naszej stronie internetowej i poinformuj Państwa o Twoich prawach do prywatności oraz o tym, w jaki sposób prawo Cię chroni.

Cel niniejszej informacji o ochronie prywatności

2. Niniejsza informacja o ochronie prywatności ma na celu udzielanie informacji na temat sposobu gromadzenia i przetwarzania danych osobowych użytkownika poprzez korzystanie z tej witryny. Ta strona nie jest przeznaczona dla dzieci i nie gromadzimy świadomie danych dotyczących dzieci.

3. ważne jest, aby zapoznać się z niniejszą informacją o ochronie prywatności wraz z jakąkolwiek inną informacją o ochronie prywatności lub o rzetelnym przetwarzaniu, którą możemy podać w szczególnych przypadkach, gdy gromadzimy lub przetwarzamy dane osobowe użytkownika, tak aby użytkownik był w pełni świadomy tego, jak i dlaczego używamy Twoich danych. Niniejsza informacja o ochronie prywatności uzupełnia pozostałe zawiadomienia i nie ma na celu ich zastąpienia.

Kontrolera

4. spółka Bull Products jest administratorem i jest odpowiedzialna za Twoje dane osobowe (łącznie określane jako "spółka", "my", "nas" lub "nasz" w niniejszej polityce prywatności).

5. Jeśli masz jakiekolwiek pytania dotyczące niniejszej informacji o ochronie prywatności, w tym wszelkie wnioski o skorzystanie z prawa, prosimy o kontakt enquiries@bullproducts.co.uk

6. użytkownik ma prawo do złożenia w dowolnym momencie reklamacji do urzędu komisarza informacji (ICO), brytyjskiego organu nadzorczego do spraw ochrony danych (www.ico.org.uk). Chcielibyśmy jednak docenić możliwość radzenia sobie z Twoimi obawami zanim zbliżysz się do ICO, więc skontaktuj się z nami w pierwszej kolejności.

Zmiany w informacji o ochronie prywatności i obowiązek informowania nas o zmianach

7. ważne jest, aby dane osobowe, które przechowujemy o Tobie, były dokładne i aktualne. Prosimy o informowanie nas o tym, czy Twoje dane osobowe zmieniają się w trakcie relacji z nami.

Łącza innych firm

8. Niniejsza strona internetowa może zawierać linki do stron internetowych osób trzecich, wtyczek i aplikacji. Kliknięcie tych linków lub umożliwienie tych połączeń może umożliwić stronom trzecim zbieranie lub udostępnianie danych o Tobie. Nie kontrolujemy tych stron internetowych osób trzecich i nie ponosimy odpowiedzialności za ich oświadczenia o ochronie prywatności. Gdy opuszczasz naszą stronę internetową, zachęcamy do zapoznania się z informacją o ochronie prywatności każdej odwiedzanej strony.

Gromadzone przez nas dane o Tobie

9. dane osobowe lub dane osobowe oznaczają wszelkie informacje o osobie, z której dana osoba może zostać zidentyfikowana. Nie zawiera danych, w których tożsamość została usunięta (dane anonimowe).

10. możemy gromadzić, wykorzystywać, przechowywać i przesyłać różne rodzaje danych osobowych, które zostały pogrupowane następująco:

• Dane identyfikacyjne obejmują imię, nazwisko panieńskie, nazwisko, nazwę użytkownika lub podobny identyfikator, stan cywilny, tytuł, datę urodzenia i płeć.

• Dane kontaktowe obejmują adres rozliczeniowy, adres dostawy, adres e-mail i numery telefonów.

• Dane finansowe obejmują konto bankowe i dane karty płatniczej.

• Dane transakcji zawierają szczegółowe informacje na temat płatności do i od użytkownika oraz inne dane dotyczące produktów i usług zakupionych u nas.

• Dane techniczne obejmują adres protokołu internetowego (IP), dane logowania, typ i wersję przeglądarki, ustawienia strefy czasowej i lokalizację, typy wtyczek przeglądarek i ich wersje, system operacyjny i platformę oraz inne technologie na urządzeniach, których używasz do korzystania z tej strony internetowej. .

• Dane profilu obejmują nazwę użytkownika i hasło, zakupy lub zamówienia złożone przez użytkownika, jego zainteresowania, preferencje, opinie i odpowiedzi z ankiety.

• Dane dotyczące użytkowania zawierają informacje o sposobie korzystania z naszej strony internetowej, produktów i usług.

• Dane marketingowe i komunikacyjne obejmują Twoje preferencje w zakresie otrzymywania marketingu od nas i naszych stron trzecich oraz preferencji komunikacyjnych.

11. gromadzimy, wykorzystujemy i udostępniamy zagregowane dane, takie jak dane statystyczne lub demograficzne w jakimkolwiek celu. Dane sumaryczne mogą pochodzić z Twoich danych osobowych, ale nie są uważane za dane osobowe, ponieważ dane te nie ujawniają Twojej tożsamości bezpośrednio ani pośrednio. Na przykład możemy gromadzić dane o użytkowaniu, aby obliczyć procent użytkowników uzyskujących dostęp do określonej funkcji witryny. Jeśli jednak połączymy lub połączymy dane sumaryczne z Twoimi danymi osobowymi, aby mogły one bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować użytkownika, traktujemy połączone dane jako dane osobowe, które będą wykorzystywane zgodnie z niniejszą informacją o ochronie prywatności.

12. nie gromadzimy żadnych specjalnych kategorii danych osobowych o Tobie (obejmuje to informacje o rasie lub pochodzeniu etnicznym, wierzeniach religijnych lub filozoficznych, życiu seksualnym, orientacji na płeć, poglądach politycznych, przynależności do związków zawodowych, informacjach o oraz dane biometryczne i zdrowotne). Nie gromadzimy również żadnych informacji na temat wyroków skazujących i wykroczeń.

W jaki sposób gromadzone są Twoje dane osobowe?

13. wykorzystujemy różne metody gromadzenia danych od Ciebie i od Ciebie, w tym poprzez bezpośrednie interakcje. Na przykład, możesz podać nam swoją tożsamość, kontakt i dane finansowe, wypełniając formularze lub odpowiadając z nami pocztą, telefonem, pocztą elektroniczną lub w inny sposób.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane osobowe

14. będziemy wykorzystywać Twoje dane osobowe tylko wtedy, gdy pozwala nam na to prawo. Najczęściej wykorzystujemy Państwa dane osobowe w następujących okolicznościach: –

• W przypadku, gdy musimy wykonać umowę, którą mamy zawrzeć lub zawarła z Tobą.

• Jeżeli jest to konieczne dla naszych uzasadnionych interesów (lub osób trzecich), a Twoje interesy i prawa podstawowe nie zastępują tych interesów.

• W przypadku, gdy musimy przestrzegać obowiązku prawnego lub regulacyjnego.

15. należy pamiętać, że możemy przetwarzać dane osobowe użytkownika dla więcej niż jednej legalnej podstawy, w zależności od konkretnego celu, dla którego korzystamy z Twoich danych. Skontaktuj się z nami, jeśli potrzebujesz informacji na temat konkretnej podstawy prawnej, którą powołujemy się na przetwarzanie Twoich danych osobowych.

Rezygnacja

16. możesz poprosić nas lub strony trzecie o zaprzestanie wysyłania wiadomości marketingowych w dowolnym momencie.

Zmiana celu

17. będziemy wykorzystywać Twoje dane osobowe wyłącznie do celów, dla których je zebraliśmy, chyba że uznamy, że musimy z niego korzystać z innego powodu i że powodem jest zgodność z pierwotnym celem. Jeśli chcą Państwo uzyskać wyjaśnienie, w jaki sposób przetwarzanie nowego celu jest zgodne z pierwotnym celem, prosimy o kontakt z nami.

18. Jeśli będziemy musieli wykorzystywać Twoje dane osobowe do niepowiązanego celu, powiadomimy o tym fakcie i wyjaśnimy podstawę prawną, która pozwala nam to zrobić.

19. Prosimy pamiętać, że możemy przetwarzać Państwa dane osobowe bez Twojej wiedzy lub zgody, zgodnie z powyższymi zasadami, jeżeli jest to wymagane lub dozwolone przez prawo.

Ujawnienie danych osobowych

20. wymagamy od wszystkich stron trzecich przestrzegania bezpieczeństwa Twoich danych osobowych i traktowania ich zgodnie z prawem. Nie Zezwalamy naszym zewnętrznym dostawcom usług na wykorzystywanie Twoich danych osobowych do własnych celów i zezwalamy na przetwarzanie Twoich danych osobowych wyłącznie w określonych celach i zgodnie z naszymi instrukcjami.

Transfery międzynarodowe

21. za każdym razem, gdy przekażemy dane osobowe z EOG, zapewniamy podobny stopień ochrony, zapewniając co najmniej jedną z poniższych zabezpieczeń, a my przeniesiemy Twoje dane osobowe do krajów, które zostały uznane za zapewnić odpowiedni poziom ochrony danych osobowych przez Komisję Europejską.

Bezpieczeństwo danych

22. wprowadziły odpowiednie środki bezpieczeństwa, aby uniemożliwić przypadkowe zgubienie, użytkowanie lub dostęp do danych osobowych w sposób nieupoważniony, zmieniony lub ujawniony. Ponadto ograniczamy dostęp do Twoich danych osobowych do tych pracowników, agentów, kontrahentów i innych osób trzecich, które muszą znać firmę. Państwa dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie na naszych instrukcjach i podlegają one obowiązkowi zachowania poufności.

23. wprowadziły procedury w celu poradzenia sobie z wszelkimi podejrzeniami naruszenia ochrony danych osobowych i powiadomią o tym użytkownika oraz wszelkie stosowne regulatory naruszenia, jeżeli jest to wymagane przez prawo.

Retencja danych

24. będziemy przechowywać Twoje dane osobowe tak długo, jak będzie to konieczne do realizacji celów przez nas zgromadzonych, w tym w celu spełnienia wszelkich wymogów prawnych, księgowych lub sprawozdawczych.

25. w celu ustalenia odpowiedniego okresu przechowywania danych osobowych, uważamy, że ilość, charakter i wrażliwość danych osobowych, potencjalne ryzyko szkody z nieuprawnionego wykorzystania lub ujawnienia danych osobowych, celów, dla których przetwarzamy Państwa dane osobowe i czy możemy osiągnąć te cele w inny sposób, oraz mających zastosowanie wymogów prawnych.

26. w pewnych okolicznościach możesz poprosić nas o usunięcie Twoich danych. W pewnych okolicznościach możemy zamaskować Twoje dane osobowe (tak, aby nie mogły być już powiązane z Tobą) w celach badawczych lub statystycznych, w takim przypadku możemy wykorzystywać te informacje bez wcześniejszego powiadomienia.

Twoje prawa

27. w pewnych okolicznościach użytkownik ma prawa wynikające z przepisów o ochronie danych osobowych w związku z jego danymi osobowymi. Twoje prawa mają: –

• Poproś o dostęp do swoich danych osobowych (powszechnie znany jako "żądanie dostępu podmiotu danych"). Pozwala to na otrzymanie kopii danych osobowych, które przechowujemy o Tobie oraz o sprawdzenie, czy przetwarzamy je zgodnie z prawem

• Zażądać korekty danych osobowych, które przechowujemy na Twój temat. W ten sposób możesz mieć niekompletne lub niedokładne dane, które przechowujemy o Tobie poprawione, choć może być konieczne zweryfikowanie dokładności nowych danych, które nam dostarczasz.

• Poproś o usunięcie swoich danych osobowych. W ten sposób możesz poprosić nas o usunięcie lub usunięcie danych osobowych, jeśli nie ma powodów, dla których jesteśmy w stanie je przetworzyć. Użytkownik ma również prawo do poproszenia nas o usunięcie lub usunięcie danych osobowych, w przypadku gdy użytkownik pomyślnie skorzysta z prawa do sprzeciwu wobec przetwarzania (patrz niżej), w którym możemy przetworzyć informacje niezgodnie z prawem lub w przypadku gdy jesteśmy zobowiązani do usunięcia danych osobowych użytkownika do zgodnie z lokalnym prawem. Należy jednak pamiętać, że nie zawsze możemy być w stanie spełnić Państwa prośbę o usunięcie z konkretnych powodów prawnych, które zostaną Państwu zgłoszone, w stosownych przypadkach, w momencie złożenia wniosku.

• Obiekt do przetwarzania danych osobowych, gdy jesteśmy opierając się na uzasadniony interes (lub osób trzecich) i jest coś na temat konkretnej sytuacji, która sprawia, że chcesz obiekt do przetwarzania na tej podstawie, jak czujesz, że wpływ na podstawowych praw i wolności. Użytkownik ma również prawo do sprzeciwu, w którym przetwarzamy Państwa dane osobowe w celach marketingu bezpośredniego. W niektórych przypadkach możemy udowodnić, że mamy przekonujące uzasadnione podstawy do przetwarzania informacji, które zastępują Twoje prawa i wolności.

• Żądania ograniczenia przetwarzania danych osobowych. Dzięki temu możesz poprosić nas o zawieszenie przetwarzania danych osobowych w następujących scenariuszach: (a) Jeśli chcesz, abyśmy postanowili dokładność danych; (b) w przypadku gdy korzystanie przez nas z danych jest niezgodne z prawem, ale nie chcemy, abyśmy go usuną; (c) w przypadku, gdy użytkownik potrzebuje nas do przechowywania danych, nawet jeśli nie jest to wymagane w celu ustalenia, wykonania lub obrony roszczeń prawnych; lub (d) użytkownik zasprzeciwiał się używaniu Twoich danych, ale musimy zweryfikować, czy mamy nadrzędne uzasadnione podstawy do korzystania z niego.

• Poprosić o przekazanie swoich danych osobowych do użytkownika lub do strony trzeciej. Dostarczymy Państwu, lub wybranej przez Ciebie stronie trzeciej, Twoje dane osobowe w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie do odczytu maszynowego. Należy pamiętać, że prawo to dotyczy wyłącznie zautomatyzowanych informacji, które użytkownik początkowo udzielił zgody na wykorzystanie lub miejsce, w którym informacje te zostały wykorzystane do wykonania umowy z Tobą.

• Wycofać zgodę w dowolnym momencie, gdy jesteśmy powołując się na zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych. Nie będzie to jednak miało wpływu na zgodność z prawem jakiegokolwiek przetwarzania dokonanego przed cofnięciem zgody. Jeśli użytkownik wycofa swoją zgodę, możemy nie być w stanie dostarczyć Państwu pewnych produktów lub usług. Doradzimy Ci, jeśli tak jest w momencie wycofać swoją zgodę.

28. użytkownik nie będzie musiał uiścić opłaty za dostęp do swoich danych osobowych (lub do korzystania z innych praw). Możemy jednak naliczać uzasadnioną opłatę, jeśli Twoje żądanie jest wyraźnie nieuzasadnione, powtarzalne lub nadmierne. Alternatywnie, możemy odmówić wykonania żądania w tych okolicznościach.

29. możemy zażądać od Ciebie konkretnych informacji, które pomogą nam potwierdzić Twoją tożsamość i zapewnić Ci prawo dostępu do Twoich danych osobowych (lub do wykonywania jakichkolwiek innych praw). Jest to środek zabezpieczający w celu zapewnienia, że dane osobowe nie są ujawniane żadnej osobie, która nie ma prawa do jej otrzymywania. Możemy również skontaktować się z Tobą w celu uzyskania dalszych informacji w związku z prośbą o przyspieszenie naszej odpowiedzi.

30. staramy się odpowiedzieć na wszystkie uzasadnione żądania w ciągu jednego miesiąca. Czasami może to zająć nam dłużej niż miesiąc, jeśli wniosek jest szczególnie skomplikowane lub złożyłeś kilka wniosków. W takim przypadku powiadomimy Cię i poinformujemy Cię na bieżąco.